تفاوت رله شنت و رله آندر ولتاژ در تجهیز کلید اتوماتیک چیست؟
در تجهیزات برق صنعتی اکثر قطعات دارای لوازم جانبی هستند که آنها را به نام اکسسوری (Accessories) یا کمکی (Auxiliary) میشناسیم. کلیدهای اتوماتیک به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات برق صنعتی هستند که عموماً در ورودی تابلوهای فشار ضعیف نصب میگردند و از جمله تجهیزاتیاند که دارای تجهیز جانبی میباشند. در مقاله انواع کلید اتوماتیک کامپکت به معرفی انواع کلید اتوماتیک پرداختیم و در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل دو تجهیز جانبی مهم کلیدهای اتوماتیک و تفاوت رله شنت و رله آندر ولتاژ بپردازیم.
کلیدهای اتوماتیک دارای تجهیزاتی از قبیل کنتاکت کمکی، کنتاکت آلارم، رله شنت، رله آندر ولتاژ، موتور، دسته گردان، صفحه جدا کننده، شمش جانبی، صفحه رو کار و…. میباشند. برخی از این تجهیزات در داخل و برخی دیگر در خارج از کلید نصب میشوند. برای نصب تجهیزات داخلی لازم است تا درب کلید باز شود و تجهیز مورد نظر متصل شود. در این حالت باید نسبت به وضعیت کلید و عدم اتصال آن به برق دقت داشته باشید.
معرفی تجهیز رله شنت
رله شنت در داخل کلید اتوماتیک و در محل مشخصی نصب میگردد. رله شنت دارای دو سیم خروجی به منظور تغذیه ولتاژ بوبین آن است که پس از اتصال رله در داخل کلید، به خارج از آن منتقل میشود. وقتی جریان الکتریکی به بوبین رله القا میشود؛ کلید بهصورت مکانیکی قطع میشود. پس منبع تغذیه رله شنت خارجی است. این منبع میتواند به صورت جریان مستقیم یا جریان متناوب باشد. وظیفه این رله دریافت یک پالس الکتریکی و اعمال فرمان قطع کلید در زمان وقوع یک خطای تعریف شده توسط اپراتور میباشد. در نظر داشته باشید که چون منبع تغذیه رله شنت خارجی است؛ پس محل خطا هم باید خارجی باشد. برای مثال فرض کنید شما میخواهید کلید اتوماتیک در صورت وجود یک نویز الکتریکی خاص و یا یک جریان کشی مشخص، قطع شود. بنابراین به محض اینکه سنسور جریان شما متوجه آن مورد خاص شود؛ پالسی به منظور تغذیه بوبین رله شنت ارسال کرده و در نهایت کلید قطع میشود. رله شنت برای شما قابلیت کنترل کلید از راه دور را میسر میکند.
معرفی تجهیز رله آندر ولتاژ
نظرات کاربران